Vattacukor a gyógyászatban > Diabéteszes vattacukor infók


 
Egy pécsi apuka 2018 augusztus elején azzal a kéréssel fordult felénk, hogy csináljunk cukormentes vattacukrot a kislányának, az alapanyagot - pictolin - Ő adja. A kislánya diabéteszes, s e miatt nem fogyaszthat kristálycukrot, s igazi vattacukrot se.
Kicsit kétkedve fogadtuk a kérést. Vattacukrot? Cukormentest? Cukor nélkül?
A klasszikus diabetikus vattacukrot ismerjük. Egy csupasz hurkapálca.
De! Cukormentes alapanyag a pálcára, mégis vattacukor lesz?
Vágjunk bele, hátha sikerül megvalósítani egy gyermek álmát, amit nem a mikulás hoz.
Sikerült, felemelő érzés volt, mintha csodát alkottunk volna az apukával.
Igazán édes pillanatokat és napokat sikerült szereznünk egy kislánynak álma megvalósításával, s gondolom a szülőknek is.
Az élményt a szülők megosztották, azóta többen kerestek minket, s valószínű, hogy keresni is fognak, ezért néhány fontos infót szeretnénk megosztani azokkal, akik diabéteszes vattacukrot szeretnének gyermekeiknek, vagy akár maguknak.
Infók a diabéteszes vattacukor elkészítéséhez:
- A szükséges alapanyagot mi sajnos nem tudjuk biztosítani, csak a hurkapálcát.
- Teljesen tiszta, abszolút kristálycukormentes vattacukor elkészítésére csak a munka megkezdésekor van lehetőség, csak kristálycukormentes tiszta "szórófejjel" (ebből jön a vattacukor).
- Akár csak egy darab kristálycukrot tartalmazó vattacukor elkészítése után már nem lehet 100 százalékig kristálycukormentes vattacukrot csinálni.
- A cukorérzékenység függvényében - amennyiben egy nagyon kevés kristálycukor nem probléma - nem kell mindig teljesen kristálycukormentes szórófejjel csinálni a vattacukrot, csak be kell áldozni néhány szem cukormentes cukrot a konkrét cukormentes vattacukor elkészítése előtt.
- Kristálycukorból készült vattacukrok kiosztása közben egy - egy diabéteszes vattacukor ekészítése lényegesen több idő, mint egy kristálycukorból készült vattacukoré. Sorbaállás, folyamatos vattacukor készítés közben a vattacukor készítő gép leállítása és újra indítása szükséges, ami 5 - 10 perc is lehet.
- A piktolinból és a hasonló cukormentes cukrokból nagyon kicsi vattacukrokat lehet csinálni, vagy lényegesen több kell belőlük, mint a kristálycukorból készülthöz.
- Irányadó paraméterek: 5 - 6 szem piktolin cukorkából egy kb. 5 - 8cm átmérőjű, 10 - 20cm magas vattacukrot lehet csinálni. Nálunk egy kis méretű vattacukor átmérője és magassága kb. 26 - 38cm körül mozog.


Édesítse meg velünk szerettei és vendégei napjait!

Promóciós és ajándék vattacukrok elkészítése, kiosztása.
Profi vattacukorkészítés egy jó kedélyű csapattal.
Profi szolgáltatás profi felszereléssel.
A rendezvényszervezők megbízható partnere.
×